Αίτημα Λαγού: Δεν εξαιρούνται τελικά οι δικαστές

-

Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης των δικαστών που υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, που συνεδρίασε με νέα σύνθεση, έκρινε ότι αν υπάρχουν γεγονότα που προκαλούν δυσπιστία για το Δικαστήριο, αυτά πρέπει να στηρίζονται σε συγκεκριμένα περιστατικά και όχι σε υποκειμενικά.

Ο Γιάννης Λαγός, υποστήριξε ότι το δικαστήριο ανέχθηκε παρεμβάσεις κομμάτων και ΜΜΕ και ότι επηρεάστηκε από ενέργειες εντός του Κοινοβουλίου ή δηλώσεις όπως της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαροπούλου.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι δημόσιες αυτές εκφράσεις έχουν γίνει από πρόσωπα άσχετα με το δικαστήριο, που δεν μπορούν να ελεγχθούν από τους δικαστές και για αυτό το λόγο απορρίφθηκε η αίτηση του κατηγορουμένου  Λαγού.

Η συνεδρίαση διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί με την παλαιά του σύνθεση. Η εισαγγελέας θα ανακοινώσει την πρότασή της για τις ποινές των καταδικασθέντων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.