Ακάθεκτος ο Ζάεφ επιμένει στο "Μακεδόνες" και "Μακεδονικά"

-
Ακάθεκτος ο Ζάεφ επιμένει στο

"Είμαστε 'Μακεδόνες' και μιλάμε 'μακεδονικά' και κανείς δεν θα το αμφισβητήσει ξανά αυτό" δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων. Είναι φανερό ότι ο κ. Ζάεφ επανήλθε στις διατυπώσεις περί "μακεδονικής" ταυτότητας και γλώσσας των πολιτών της ΠΓΔΜ.

Θυμίζουμε ότι πρίν λίγες μέρες είχε κάνει δηλώσεις για εκμάθηση των "μακεδονικών" στην Ελλάδα – για τις οποίες αργότερα τα Σκόπια εξέφρασαν τη λύπη τους επειδή οι δηλώσεις παρερμηνεύτηκαν.

Μάλιστα, ανέβασε σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του σε βίντεο στο Facebook. Παράλληλα, ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι η ονομασία "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", όπως ορίζεται στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι "μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός".

"Έχουμε ένα πρόθεμα, το "Βόρεια" αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MakFax.

Ο Ζάεφ διαβεβαίωσε ότι οι πολίτες της πΓΔΜ δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί "στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της "μακεδονικής" γλώσσας και του αυτοπροσδιορισμού μας".

Τέλος ο κ. Ζάεφ τόνισε χαρακτηριστικά: "Η "μακεδονική" ταυτότητα και η "μακεδονική" γλώσσα προστατεύονται (σ.σ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών) όσο ποτέ άλλοτε".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.