Ακύρωσε και η Ελλάδα άσκηση για την γιορτή της Τουρκίας

-

Ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού με σημερινή Navtex ακυρώνει  Navtex, η οποία ενεργοποιούσε το πεδίο βολής «Καράβια» στο Μυρτώο πέλαγος την 29η Οκτωβρίου.

Σήμερα το μεσημέρι η Τουρκία ακύρωσε τη Navtex που είχε εκδώσει για σχεδιαζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, ως χειρονομία καλής θέλησης, δήλωσαν πηγές ασφαλείας τις οποίες επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. (Ισχύουν όμως οι Navtex της για την 27η Οκτωβρίου)

Η 29η Οκτωβρίου ειναι εθνική γιορτή της Δημοκρατίας από το 1923 στην Τουρκία. Οι δύο ακυρώσεις  έγιναν στο πλαίσιο του μορατόριουμ που προέτεινε το ΝΑΤΟ πριν από μια εβδομάδα (να μη γίνονται πολεμικές ασκήσεις κατά τις αντίστοιχες εθνικές εορτές των δύο κρατών)

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.