Αλ Αχράμ: Ενίσχυση συνεργασίας Αθήνας, Λευκωσίας, Καΐρου

-

Η αναβάθμιση της συνεργασίας της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου σε όλα τα επίπεδα αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα των ηγετών τριών χωρών που θα συναντηθούν στις 10 Οκτωβρίου στην Κρήτη, τονίζει σε δημοσίευμά της η «Αλ Αχράμ».

«Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να πραγματοποιήσουν τριμερή σύνοδο την επόμενη εβδομάδα στη Κρήτη για να συζητήσουν την αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών σε όλα τα επίπεδα», τονίζει η εφημερίδα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι κατά τη συνάντηση των τριών ηγετών, θα συζητηθούν τρόποι αναβάθμισης συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στη Μεσόγειο, καθώς και στην οικονομική συνεργασία αλλά και την εδραίωση των προσπαθειών για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθούν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η συριακή κρίση και το παλαιστινιακό, η κατάσταση στη Λιβύη και η ενίσχυση των δεσμών της Αιγύπτου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.