Αλγερία: Το προεδρικό αεροπλάνο εγκατέλειψε τη χώρα

-

Το αεροσκάφος της αλγερινής κυβέρνησης, που μετέφερε τον πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα στη Γενεύη για ιατρικές εξετάσεις τον περασμένο μήνα, εγκατέλειψε νωρίς σήμερα το πρωΐ τον εναέριο χώρο της Αλγερίας με κατεύθυνση προς Βορρά, όπως έγινε αντιληπτό από τις υπηρεσίες ραντάρ.

Το αεροσκάφος Gulfstream 4SP σπάνια είχε πραγματοποιήσει πτήσεις εκτός Αλγερίας, έως ότου η κυβέρνηση τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε πως θα ταξιδεύσει προς την Ελβετία, μεταφέροντας τον πρόεδρο για απροσδιόριστου τύπου εξετάσεις.

Ο 82χρονος πρόεδρος έχει κάνει λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις αφότου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2013 και η πρόθεσή του να επιδιώξει την πολλοστή επανεκλογή του έχει προκαλέσει τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχει γνωρίσει η χώρα τα τελευταία 28 χρόνια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.