Άλλα δύο κρουσματα στα Χανιά -σύνολο 66 από την αρχή της πανδημίας

-

Δύο νέα κρούσματα Covid-19 επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στον νομό Χανίων., ανεβάζοντας το σύνολο του νησιού στα 66.

Πρόκειται για δύο άντρες, ηλικίας 42 και 45 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, δε χρειάζεται να νοσηλευθούν και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και σε τακτική επικοινωνία με τους γιατρούς. Ο ένας εξ αυτών εντοπίσθηκε στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών της 29χρονης υπαλλήλου του δήμου Χανίων.

Νοσηλευόμενοι

Νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία του νησιού παραμένουν δύο άνδρες. Ένας 70χρονος που βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, χωρίς να έχει διασωληνωθεί, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ και ένας Γερμανός τουρίστας, ο οποίος νοσηλεύεται στην κλινική Covid του νοσοκομείου Χανίων. Ο ηλικίας 31 ετών τουρίστας, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός μετά το τεστ που του έγινε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Χανίων, παρέμενε στο ξενοδοχείο καραντίνας. Ωστόσο, παρουσίασε επιδείνωση και κρίθηκε σκόπιμη η νοσηλεία του.

Χθες πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους η σύζυγος του 70χρονου, που επίσης νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ, καθώς και δύο ακόμη νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο Χανίων, μια 45χρονη και ένας 47χρονος ιερέας.

Νέοι έλεγχοι

Τις επόμενες ημέρες τα τεστ θα αυξηθούν τόσο σε κλειστές δομές -γηροκομεία, φυλακές κ.α.- όσο και σε χώρους εργασίας,  στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και ίσως και στους αερολιμένες Χανίων και Σητείας. Από τη Δευτέρα πιάνουν επί τούτου δουλειά σχεδόν στο σύνολό τους οι  27  Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, που θα συμβάλουν σημαντικά στο έργο αυτό.

Ήδη, τις τελευταίες εβδομάδες, με την δραστηριοποίηση των πρώτων κινητών μονάδων στο νησί, έχουν διενεργηθεί 8.200 τεστ. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι κατά τους περισσότερους από 2.000 ελέγχους που έγιναν σε κλειστές δομές και χώρους εργασίας, δεν βρέθηκε θετικό κρούσμα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.