Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας

-

Όπως κάθε χρόνο από την 1η Οκτωβρίου άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας κατά ένα ημίωρο. Πλέον ώρες κοινής ησυχίας είναι από τις 15:30 έως τις 17:30 και από τις 22:00 έως τις 7:30 π.μ. (Το καλοκαίρι οι αντίστοιχες ώρες ήταν 15:00-17:30 και 23:00 έως 7:00)

Κατά τις ώρες αυτές απαγορεύονται εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που προκαλούν  θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση οχληρής εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας.

Επίσης απαγορεύονται μουσικά όργανα ή γενικά οχληρή μουσική ή ήχος από τηλεόραση, οι φωνασκίες και κάθε είδους θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους κατοικημένων περιοχών καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού (π.χ. τρένα, λεωφορεία). Απαγορεύονται επίσης τα θορυβώδη παίγνια  και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο σε θαμώνες καφενείων και άλλων κέντρων. Επίσης η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που προκαλεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση. Τέλος, απαγορεύονται οι σειρήνες και η δοκιμαστική ενεργοποίηση συστημάτων ασφαλείας (συναγερμών).

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.