Αλλάζει τα χαράματα η ώρα

-

Στις 04:00 τα χαράματα, τα ρολόγια πρέπει να γυρίσουν στις 03:0 καθώς τελειώνει η περίοδος της θερινής ώρας. Η ώρα αλλάζει την τελευταία Κυριακή κάθε Οκτωβρίου –και αυτή φέτος είναι η αυριανή.

Πολλές χώρες της Ευρώπης από το 2021 δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν ξανά ώρα γιατί προτίμησαν να καταργήσουν την θερινή ώρα -κυρίως οι βόρειες χώρες που έκριναν ότι δεν είχαν κανένα όφελος από την αλλαγή. Αυτές προκάλεσαν και πανευρωπαϊκό "δημοψήφισμα" για το θέμα. Η Ελλάδα ήταν και σε αυτό διχασμένη, χωρίς σαφή προτίμηση στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.  Η τελική απόφαση ελήφθη από το Ευρωκοινοβούλιο, που καταργεί τη θερινή ώρα για όσους δεν την επιθυμούν και την αφήνει σε όσους την θεωρουν σκόπιμη. Κάθε χώρα όμως θα πρέπει να δηλώσει αν θα κρατήσει τη θερινή ώρα ή θα την καταργήσει.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.