Αλλάζει τον νόμο για τις πορείες η κυβέρνηση

-

Για τη ΔΕΗ, τις μειώσεις φόρων, το μεταναστευτικό, την κόντρα για την Προανακριτική και το “καθεστώς” για τις πορείες μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει το “καθεστώς” για τις πορείες, οριοθετώντας τον χώρο τους. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, με το νέο καθεστώς, οι διαδηλωτές θα μπορούν να εκφράζουν τη διαμαρτυρίας τους χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους καταστηματάρχες και να υποβάλλουν σε ταλαιπωρία τους πολίτες.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Επιχείρηση βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Υποστήριξε επίσης ότι με το νέο πλάνο θα μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της και να γίνει και πάλι ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά πάντως την σχέση εργασίας των υπαλλήλων ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η ΔΕΗ αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση και δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.