Αμερικανικά πλοία στη Νότια Σινική Θάλασσα, οργή Πεκίνου

-
59
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά έπλευσαν σήμερα κοντά σε νησιά που διεκδικεί η Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, σε μια κίνηση που προκάλεσε άμεσα την αντίδραση του Πεκίνου, το οποίο εξέφρασε την οργή του, την ώρα που ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το εμπόριο.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε στο Reuters ότι τα δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά έπλευσαν εντός 12 ναυτικών μιλίων σε ύφαλο στις Νήσους Σπάρτλι.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Χουά Τσουνγίνγκ εξέφρασε άμεσα την οργή του Πεκίνου για τα δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία που έπλευσαν κοντά στα νησιά αυτά στην Νότια Σινική Θάλασσα, σημειώνοντας στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι τα αμερικανικά πλοία εισήλθαν στα ύδατα αυτά χωρίς την άδεια της Κίνας.

Ωστόσο προηγουμένως κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου η Χουά Τσουνγίνγκ είχε εκφράσει την ελπίδα να υπάρξουν καλά αποτελέσματα από τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο, οι σχέσεις των οποίων είναι τεταμένες τον τελευταίο καιρό, στον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων που άρχισε τώρα στο Πεκίνο.

Η επιχείρηση αυτή των αμερικανικών πολεμικών πλοίων ήταν η πιο πρόσφατη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, προσπάθειες του Πεκίνου να περιορίσει την ελεύθερη στη ναυσιπλοΐα στα στρατηγικής σημασίας ύδατα του διαφιλονικούμενου αρχιπελάγους, όπου δραστηριοποιείται το ναυτικό της Κίνας, της Ιαπωνίας και ορισμένων χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.