Αμερικανική "Ιερά εξέταση" βλέπει η Μόσχα στην υπόθεση Μπούτινα

-

Η Μόσχα θα υποστηρίξει την οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την απελευθέρωσή της λάβει η συλληφθείσα στις ΗΠΑ Μαρία Μπούτινα σε συνεργασία με τους δικηγόρους της και την οικογένεια της.

Αυτό δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Μπούτινα ήδη συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές.

Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε την Μπούτινα «πολιτική κρατούμενη», λέγοντας «πως οτιδήποτε συμβαίνει γύρω της, δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις νομικές διαδικασίες, ούτε με την δικαιοσύνη , ούτε με την ανάκριση, αλλά αποτελεί μόνο άσκηση πολιτικών πιέσεων και εκβιασμό»

Στο μεταξύ η Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, δήλωσε ότι οι αμερικανικές αρχές αντιμετωπίζουν την Μαρία Μπούτινα όπως στην περίοδο της μεσαιωνικής Ιεράς εξέτασης.

«Πρόκειται για μεσαιωνική Ιερά εξέταση. Επειδή την φόβισαν, την βασάνισαν, δεν την αντιμετώπισαν ως άνθρωπο και ως γυναίκα. Νομίζω ότι την αντιμετώπισαν και μέχρι τώρα την αντιμετωπίζουν προφανώς ως τρομοκράτη ή κάτι παρόμοιο», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Μπούτινα είχε συλληφθεί στην Ουάσιγκτον στις 15 Ιουλίου, παραμονές της συνάντησης των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι.

Η 30χρονη Μαρία Μπούτινα συνελήφθη με την κατηγορία ότι εργάζονταν προς όφελος των συμφερόντων της ρωσικής κυβέρνησης στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς να έχει δηλώσει την δραστηριότητα της στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης με την ιδιότητα του «πράκτορα ξένης χώρας».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκεί Λαβρόφ κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε στις 21 Ιουλίου με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάικλ Πομπέο είχε ζητήσει την άμεση απελευθέρωση της Μπούτινα χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες εναντίον της κατασκευασμένες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.