Αμερικανικής κατασκευής drone υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν οι Χούτι

-
160

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατασκευασμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία. Κατά τους αντάρτες Χούτι, επρόκειτο για κατασκοπευτικό drone. Όπως ανακοίνωσαν, το drone κατερρίφθη πάνω από το λιμάνι της Αλ Χουνταϊντά, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης στην Υεμένη, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μέχρι στιγμής, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει σχολιάσει τις συγκεκριμένες αναφορές. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει τεταμένη μετά την επίθεση με drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία τον Σεπτέμβριο. Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, που αγωνίζονται ενάντια στο Ριάντ, ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, αλλά η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ εκτόξευσαν κατηγορίες κατά του Ιράν.

Η Υεμένη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων, υπό την ηγεσία του προέδρου Αμπντραμπούχ Μανσούρ Χαντί, και του κινήματος ανταρτών Χούτι εδώ και αρκετά χρόνια. Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Χούτι κατόπιν αιτήματος του Χαντί από τον Μάρτιο του 2015.

Η σύγκρουση έχει οδηγήσει σε μια μαζική ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, εάν η σύγκρουση διαρκέσει μέχρι το 2022, η Υεμένη θα μπορούσε να γίνει η φτωχότερη χώρα στον κόσμο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.