Ανέβασε τους τόνους της κρίτικης ο Αλέξης Τσίπρας 

Γκουτζάνης Σπύρος
128

Ανέβασε τους τόνους της κριτικής προς τον πρωθυπουργό στην δευτερολογία του στην Βουλή κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εστιάζοντας στα θέματα που δεν έθιξε κατά την δική του τοποθέτηση το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερασπίστηκε την δική του τετραετία και επιτέθηκε κατ αρχήν στον πρωθυπουργό για πρόσφατες συνεντεύξεις του --αναφερόταν κυρίως στο CNN όπου δήλωσε ότι νίκησε τον αριστερό και ακροδεξιό λαϊκισμό-- λέγοντας στην ουσία ότι ο κινητήριος μοχλός του κ. Μητσοτάκη για να ανέλθει στην εξουσία ήταν ο εθνολαϊκισμός στο Μακεδονικό και η καταστροφολογία στο πεδίο της οικονομίας. 

Τον κατηγόρησε επίσης ότι με τον ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε έδωσε λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους, αφού η αλλαγή αφορά κυρίως τις μεγάλες περιουσίες άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Κυρίως όμως ρώτησε τον πρωθυπουργό τι θα κάνει με τα μέτρα που έχει μέχρι τώρα θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις ελαφρύνσεις και τα επιδόματα προς τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. 

Ακολούθως τον ρώτησε τι θα κάνει με τις 10.500 προσλήψεις αναπληρωτών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπως και τι θα κάνει με τις προγραμματισμένες από την δική του κυβέρνηση προσλήψεις στην Υγεία. Γενικεύοντας ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη για το αν θα προχωρήσει στην επαναφορά του λόγου 1 προς 5 στην σχέση αποχωρήσεων προσλήψεων στο δημόσιο. 

Αναφερόμενος στην ΔΕΗ είπε ότι η κυβέρνησή του διατήρησε τον δημόσιο χαρακτήρα και τις τιμές του ρεύματος -όταν η κυβέρνηση Σαμαρά τις είχε ανεβάσει κατά 60%. Σημείωσε ότι «ακούμε με ανησυχία την πρόθεση για πώληση των δικτύων και για ιδιωτικοποίηση ενός φυσικού μονοπωλίου».

Δεν άφησε έξω από την κριτική του το ασφαλιστικό για το οποίο σημείωσε ότι δεν άκουσε την θέση του πρωθυπουργού. Κλείνοντας κάλεσε τον πρωθυπουργό: «Nα ανοίξετε τα χαρτιά σας με λιγότερη έπαρση και περισσότερη επίγνωση» και πρόσθεσε ότι κανείς δεν είναι μόνιμος ιδιοκτήτης της εξουσίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.