Ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης δασμών, αν υπάρξει συμφωνία Ουάσινγκτον-Πεκίνου

-

Θα μπορούσαν να αρθούν δασμοί εν μέσω μιας εμπορικής διευθέτησης Ουάσινγκτον-Πεκίνου εάν επιτευχθεί μια συμφωνία, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, επικαλούμενη το κλίμα αισιοδοξίας για ένα τελικό σύμφωνο. Η ίδια δεν έδωσε, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για κάποιου είδους συμφωνίας, και φαντάζομαι ότι εάν καταλήξουμε σε κάποια, τότε μπορούν να αρθούν κάποιοι δασμοί», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ σε συνέντευξή της στο Fox Business News.

Από την πλευρά του ο Πίτερ Ναβάρο, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό NPR ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να αναβάλει την επιβολή δασμών σε κάποια κινεζικά προϊόντα, κυρίως ηλεκτρονικά, που προβλέπεται για τις 15 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή εναπόκειται στον Αμερικανό πρόεδρο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.