«Αόρατο» αντιτορπιλικό καθέλκυσε το Ιράν

-

Ένα αντιτορπιλικό που ναυπηγήθηκε στο Ιράν και για το οποίο κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως έχει χαρακτηριστικά που το καθιστούν αόρατο από τα ραντάρ καθέλκυσε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν.

Σε μια τελετή, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, το αντιτορπιλικό Sahand,  που μπορεί να πραγματοποιήσει ταξίδια διάρκειας πέντε μηνών χωρίς ανεφοδιασμό, εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν στην βάση Μπαντάρ Αμπάς, στον Περσικό Κόλπο.

Στο συγκεκριμένο αντιτορπιλικό μπορούν να προσνηώνονται ελικόπτερα, ενώ διαθέτει εκτοξευτήρες τορπιλών, αντιαεροπορικά πυροβόλα και πυροβόλα κατά πλοίων, πυραύλους επιφανείας-επιφανείας και επιφανείας-αέρος, καθώς και ικανότητα διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.