Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο σε Σχινιά, Υμηττό λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

-

Ο φορέας διαχείρισης εθνικών πάρκων ενημερώνει ότι αύριο Παρασκευή από τις 7 π.μ. για 24 ώρες  τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της "προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων" εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά- Μαραθώνα, καθώς και εντός του Εθνικού Δρυμού Σουνίου και του ορεινού όγκου του Υμηττού.

Η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 7 π.μ. του Σαββάτου (την ημέρα πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς έως την επομένη). Στη διάρκειά της οι προστατευόμενες περιοχές θα περιπολούνται.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής (ΦΟΔΕΠΑΣΜΥΝΑ). Η απαγόρευση κυκλοφορίας θεσπίστηκε το 2019 προληπτικά για τις ημέρες με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (4 ή 5) με αποφάσεις των Περιφρειαρχών/προέδρων του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε) Ανατολικής Αττικής, Νοτίου, Βορείου & Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.