Απειλούν οι Ευρωπαίοι την Κύπρο που βάζει βέτο για Λευκορωσία όσο η ΕΕ...

-

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian δυσανασχετούν αλλά και απειλούν οι Ευρωπαίοι την Κύπρο, επειδή η Λευκωσία δηλώνει ότι θα μπλοκάρει με βέτο τις κυρώσεις εναντίον του Λουκασένκο όσο η ΕΕ δεν επιβάλλει καμία κύρωση στην Τουρκία για όσα κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι η κυπριακή στάση έχει «απογοητεύσει» διπλωμάτες της ΕΕ, και είναι οργισμένοι και υπαινίσσονται ότι αυτό "δεν θα περάσει έτσι".

Τα μέτρα κατά της Λευκορωσίας περιλαμβάνουν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδίων σε χώρες της ΕΕ 40 στελεχών της κυβέρνησής Λουκασένκο -οι κυρώσεις για να ισχύσουν θα πρέπει να επικυρωθούν στο συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας.

Διπλωματικές πηγές δηλώνουν στην Guardian ότι το θέμα είναι «σοβαρό και η Κύπρος κρατά όμηρο τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας». Υποστηρίζουν πως «όλοι είναι θυμωμένοι, πολύ ενοχλημένοι και  αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες για την Κύπρο».

Η εφημερίδα παραθέτει επίσης δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παροτρύνοντας την ΕΕ να χρησιμοποιήσει τα μέσα που διαθέτει για να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειές της.

Αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα ότι «πολλοί ηγέτες της ΕΕ αντιτίθενται στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Τουρκίας».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.