Απελπισμένοι οι Γάλλοι - Σκέφτονται απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα

-
Δημοσκόπηση: Ο κορονοϊός σαρώνει τις ευρωπαϊκές οικονομίες

Καθώς το σύστημα υγείας της Γαλλίας γονατίζει, οι αρχές φοβούνται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί δεν αρκεί και ίσως επιβάλουν πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας για τα Σαββατοκύριακα και κλείσουν τα μην απαραίτητα καταστήματα.

Τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Υγείας έδειξαν ότι στα νοσοκομεία στη Γαλλία σήμερα νοσηλεύονται 17.784 ασθενείς με κορωνοϊό, και εισήχθησαν 1.300 νέοι ασθενείς μέσα σε μόλις μια μέρα. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 2.770 άνθρωποι. Σε πολλές περιφέρειες της χώρας που έχουν εφαρμόσει σχέδια έκτακτης ανάγκης, ανεστάλησαν οι μη απαραίτητες επεμβάσεις (όπως γινόταν και στο lockdown) και ακύρωσαν τις άδειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Οι θάνατοι έφθασαν τους 280 την ημέρα (συνολικά 35.000).

Στη Γαλλία το νέο κύμα γιγαντώθηκε μετά τις διακοπές του Αυγούστου.

H χώρα έχει μεν 70 εκατ. πληθυσμό, δηλαδή επταπλάσιο της Ελλάδας, αλλά τα κρούσματά της είναι 40πλάσια της Ελλάδας και οι νεκροί 60πλάσιοι. Οι περισσότεροι θάνατοι (28.000) σημειώθηκαν στο πρώτο κύμα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.