Απεργούν την Πέμπτη οι τραυματιοφορείς σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία

-
20

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 12:30 έξω από το υπουργείο Υγείας έχουν προκηρύξει οι τραυματιοφορείς, για αύριο, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων, «η έλλειψη προσωπικού  σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας είναι «τρομακτική, αφού οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν το 60%. Μάλιστα, σε μεγάλα νοσοκομεία που δέχονται πάνω από 1.000 ασθενείς σε κάθε εφημερία κάνουν βάρδια 2-3 υραυματιοφορείς για τακτικά, έκτακτα περιστατικά και νοσηλευόμενους ασθενείς».

Αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού, συνεχίζει η ΠΕΤ,  είναι «πολλές φορές το έργο των τραυματιοφορέων να το επωμίζονται οι συνοδοί των ασθενών και έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ να αργούν να παραληφθούν με αποτέλεσμα οι ασθενείς να λιμνάζουν στις κλινικές και να καθυστερούν τα εξιτήρια».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.