Απεβίωσε ο Παπαλεξόπουλος των "Τιτάν"

-

Σε ηλικία 95 ετών έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, επί δεκαετίες ηγετικό στέλεχος της εταιρείας Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ. Γεννήθηκε στη Λωζάννη και μεγάλωσε εκεί και στο Παρίσι. Στην Ελλάδα ήρθε το 1950, οπότε και πήγε στο στρατό.

Ήταν διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου Ζυρίχης και πρώην επιμελητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το 1953 δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της βιομηχανίας, κυρίως στον κλάδο τσιμέντου, ενώ είχε ασχοληθεί ειδικά με θέματα οικονομικής πολιτικής, εργασιακών σχέσεων και προστασίας του περιβάλλοντος.

Πέθανε ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, εμβληματική μορφή της Τιτάν | Insider

Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΙΟΒΕ, ενώ μεταξύ άλλων ιδρυτικό μέλος και πρώτος πρόεδρος του «Συμβουλίου Ελληνοτουρκικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας». Την περίοδο 1982-1988 διατέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ και παρέμεινε σύμβουλος διοίκησης στον όμιλο «Τιτάν», στον οποίο απασχολείτο από το 1961. Είχε αποκτήσει τρία παιδιά.

Η εταιρεία

Η εταιρεία ΤΙΤΑΝ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ ανακοινώνουν με βαθιά λύπη την είδηση του θανάτου του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου, ο οποίος υπήρξε εμβληματική ηγετική μορφή του Ομίλου επί πέντε δεκαετίες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Τιτάνα, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες ευρύτερα στην κοινωνία, στη βιομηχανία και την οικονομία – τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα στους τομείς του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς. Είχε βαθιά συνείδηση της διαχρονικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων και πρωτοστάτησε σε πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής του τόπου, δημιουργώντας τις «Νησίδες Ποιότητας» για την αναγνώριση του εθελοντισμού, την «Κίνηση Πολιτών» για την αφύπνιση και ενεργή συμμετοχή των πολιτών και το πρόγραμμα «ΦΑΟΣ – Δημιουργία νοοτροπίας για μια ζωή» για την πρόληψη ατυχημάτων στην εργασία και στα σχολεία».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.