Από κλαδιά αρπαγμένοι, 3 άνδρες κινδυνεύουν στον Αλμυρό

-

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλλονται για τον απεγκλωβισμό τριών εργαζομένων που οι χείμαρροι τους παγίδευσαν στο χώρο εργασίας τους, στη λιμνοδεξαμενή Ξηριά στον Αλμυρό του Βόλου και οι οποίοι επί ώρες παραμένουν γαντζωμένοι σε ένα δέντρο.

Το όχημα των ανδρών παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής, τα οποία έχουν μετατρέψει το σημείο σε χείμαρρο και οι ίδιοι είναι αδύνατο να μετακινηθούν.

Όλοι απεύχονται να ανέβει άλλο η στάθμη του νερού και οι εγκλωβισμένοι  αναβοσβήνουν τα κινητά τους για να δηλώσουν ότι είναι ζωντανοί.

«Μεγάλη αγωνία για τρεις ανθρώπινες ζωές στη λιμνοδεξαμενή Ξηριά. Αυτή τη στιγμή, οι διασώστες επιχειρούν να προσεγγίσουν τους τρεις άνδρες που βρίσκονται κυριολεκτικά γαντζωμένοι πάνω σε ένα δένδρο στη μέση του χείμαρρου. Είμαστε όλοι εδώ και η αγωνία κορυφώνεται. Ηρωικές οι προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής», αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μουκώρας, ο οποίος έσπευσε στον Αλμυρό, που δοκιμάζεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι τρεις άνδρες στέλνουν σήμα με το ένα κινητό που τους απέμεινε για να δηλώσουν ότι είναι ζωντανοί, όμως κρατιώνται από κλαριά ενός δέντρου μέσα στη μέση του πλημμυρισμένου και χειμαρρώδους εδάφους, αποκλεισμένοι προς το παρόν από κάθε λύση. Στο σημείο της δραματικής επιχείρησης βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός που παρακολουθεί την εξέλιξη.

"Σώστε μας, δεν θα αντέξουμε", φωνάζουν οι άνδρες

Πώς βρέθηκαν εκεί

Ενώ η βροχόπτωση ήταν ραγδαία σήμερα το μεσημέρι οι τρεις εργαζόμενοι αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο -που ήταν ασφαλές- γιατί υπήρχαν κοντέϊνερ για να μείνουν χωρίς να κινδυνέψουν. Στη διαδρομή όμως πλημμύρισε το ρέμα. Βγήκαν απο το αμάξι τους και τα νερά το παρέσυραν . Βρήκαν καταφύγιο σε ένα δέντρο και κάλεσαν την Πυροσβεστική.

Ομως λόγω των ορμητικών ομβρίων ούτε η Πυροσβεστική μπορούσε να τους προσεγγίσει. Το σκοτάδι σκέπασε την περιοχή , η βροχόπτωση συνεχιζόταν και ελικόπτερο ήταν αδύνατον να «σηκωθεί» για να τους βοηθήσει λόγω των ανέμων.

Πολύωρες ήταν οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ για τους πλησιάσουν με ερπιστριοφόρο.

«Σώστε μας δεν θα αντέξουμε για πολύ» είπε στην επικοινωνία που είχε με την Πυροσβεστική και την αντιπεριφερειάρχη ο ένας από τους άνδρες.

 

Εν τω μεταξύ ο τεράστιος όγκος νερού παρέσυρε παλιά γέφυρα και διεκόπη η οδική επικοινωνία του Αλμυρού μέσω της παλαιάς εθνικής οδού. Ο δρόμος είναι κομμένος στα δύο.

 

“Ζούμε ένα θρίλερ. Πρώτη φορά στη ζωή μου βιώνω κάτι τέτοιο. Ελικόπτερο δεν μπορεί να σηκωθεί λόγω των ανέμων και το αυτοκίνητο έχει παρασυρθεί,. Είναι τρεις άνθρωποι που για να σωθούν έχουν πιαστεί από τα δέντρα και βρίσκονται μέσα στο νερό. Τους παρέσυρε το ρέμα όταν αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο και βγήκαν από το αυτοκίνητο. προσπαθεί να τους προσεγγίσει η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ με ερπιστριοφόρο”, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Πυροσβεστική τους εντόπισε στις 9 το βράδυ και ξεκίνησε η επιχείρηση για να τους προσεγγίσουν. Ενημερώθηκε ο στρατός και η Πολιτική προστασία για να παρέχουν κάθε βοήθεια , ενώ το ερπιστριοφόρο της Πυροσβεστικής κινδύνευε να παρασυρθεί κι αυτό από τα νερά. «Επιστρατεύτηκε» από τον Αλμυρό μεγάλο ερπιστριοφόρο όχημα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος παράσυρσης.

Άλλα θρίλερ

Την ίδια ώρα ένα άλλο «θρίλερ» εξελισσόταν στην παραλία της Αγχιάλου. Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά παρασύρθηκε από τα νερά στο ύψος που βρίσκεται το μάρκετ «Γαλαξίας». Η πυροσβεστική κινήθηκε άμεσα και υπήρξε απεγκλωβισμός. Η στάθμη του νερού στην περιοχή είχε ανέβει επικίνδυνα και είχε μπει ακόμα και σε σπίτια οπότε χρειάστηκε μηχάνημα για να απομακρύνει τις φερτές ύλες και να οδηγηθεί το νερό στη θάλασσα Πίσω αποτον "Γαλαξια" κινδύνευσαν άλλα επτά άτομα. Με τη συνδρομή κλιμακίου της ΕΜΑΚ από τη Λάρισα, οι πυροσβέστες τους διέσωσαν όλους..

Ο Αλμυρός και η Αγχίαλος βρίσκονται στην κυριολεξία στο «μάτι του κυκλώνα». Το ρεύμα διακόπηκε στον Αλμυρό στις 6.30 το απόγευμα και στην Αγχίαλο στις 8 το βράδυ. Στον Αλμυρό η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στις 9.15.

Στον Αλμυρό έχει υπερχειλίσει ο Ξηριάς στο Νότιο τμήμα του Αλμυρού, «έσπασε» η γέφυρα στο Χολόρεμα, εγκλωβίστηκαν κτηνοτρόφοι στην Αγχίαλο, όπου και οι δρόμοι κόπηκαν στα δύο, ενώ γυναίκα έπεσε σε φρεάτιο στη Σούρπη.

Δεκαπέντε συμβάντα απασχόλησαν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σήμερα το απόγευμα, με το μεγάλο πρόβλημα να βρίσκεται στην περιοχή Δημητριάδα Ν. Αγχιάλου.

Και στον Ανθότοπο Αλμυρού εγκλωβίστηκαν δύο άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή Δημητριάδας απεγκλωβίστηκαν δύο κτηνοτρόφοι.

Επίσης οι πυροσβέστες τις τελευταίες ώρες έκαναν αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Ν. Αγχίαλο και Βόλο, έκοψαν δένδρο που έπεσε από τον αέρα στην Πορταριά και έσβησαν φωτιά σε στύλο της ΔΕΗ και ξερά χόρτα σε μικρή έκταση στις Αλυκές.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.