Από τον εναέριο χώρο του Μπαχρέιν οι πτήσεις μεταξύ Ισραήλ-ΗΑΕ

-

Οι πτήσεις μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τον εναέριο χώρο του Μπαχρέιν, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του τελευταίου ότι όλες οι πτήσεις προς και από τα ΗΑΕ μπορούν να διασχίσουν τον εναέριο χώρο του.

Η απόφαση, η οποία σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Μπαχρέιν ελήφθη έπειτα από αίτημα των ΗΑΕ, ακολουθεί μία ιστορική συμφωνία που επιτεύχθηκε τον προηγούμενο μήνα για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και του Ισραήλ.

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ δήλωσε ότι το Μπαχρέιν και το Ομάν μπορεί να είναι οι επόμενες χώρες από την περιοχή του Κόλπου που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΑΕ και θα προχωρήσουν σε εξομάλυνση των σχέσεών τους με το Ισραήλ.

“Όλες οι πτήσεις προς και από τα ΗΑΕ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο του Μπαχρέιν,” ανέφερε χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν, επικαλούμενο την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στο Ισραήλ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.