Αποφεύγουν εμπορικό πόλεμο Κίνα και ΗΠΑ

-

Κίνα και ΗΠΑ αποφάσισαν να αποφύγουν τον εμπορικό πόλεμο και την επιβολή νέων δασμών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λίου Χε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Τα δύο μέρη κατέληξαν σε συναινέσεις για τα οικονομικά και τα εμπορικά ζητήματα και δεσμεύονται να μην εμπλακούν σε εμπορικό πόλεμο», δήλωσε ο Λίου, επικεφαλής της πολυμελούς αντιπροσωπείας της κινεζικής κυβέρνησης που διεξήγαγε διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον, κυρίως με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Οι δύο πλευρές θα βελτιώσουν επίσης τη διμερή συνεργασία τους σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, τα αγροτικά προϊόντα, η υγεία, τα προϊόντα τεχνολογίας και οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, σύμφωνα με τον Λίου, που χαρακτήρισε αμοιβαία επωφελή αυτή την απόφαση. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα συμβάλλει οι ΗΠΑ να μειώσουν το έλλειμμά τους στο ισοζύγιο τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών με το Πεκίνο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.