Αποκλείει πιστοληπτική γραμμή στήριξης ο Τσακαλώτος

-

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και το θέμα τώρα πια, είναι η ρύθμιση του χρέους και η μεταμνημονιακή επιτροπεία ξεκαθάρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο ενημέρωσης των βουλευτών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε ό, τι αφορά την ρύθμιση  του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι επιδιώκεται δεκαετής επιμήκυνση χωρίς αιρεσιμότητα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος  ανέφερε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος για το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ για την συντριπτική πλειονότητα και συγκεκριμένα το 67% των ιδιοκτητών, θα παραμείνει ο ίδιος. Είπε επίσης ότι αύξηση θα δει το 15% των υπόχρεων ΕΝΦΙΑ, ποσοστό στο οποίο περιλαμβάνονται και λαϊκές γειτονιές, στις οποίες όμως η επιβάρυνση θα είναι 20 ευρώ το χρόνο. Στο 15% των υπόχρεων των οποίων θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνονται και ιδιοκτήτες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, φέρεται να είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ερωτηθείς για τις συντάξεις και αν υπάρχει η δυνατότητα να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς, ώστε να μην περικοπούν από το 2019, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «αυτά δεν είναι της ώρας».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, είπε ότι το σύνολο του υπερπλεονάσματος το 2019 θα δοθεί για φοροελαφρύνσεις, ενώ το 2020, το 75% του υπερπλεονάσματος θα δοθεί στις φοροελαφρύνσεις και το 25% σε κοινωνικές παροχές. Τέλος για την περίοδο από το 2021 και μετά είπε ότι το ποσό του υπερπλενάσματος θα μοιράζεται εξίσου, κατά 50% σε φοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.