Αποκλεισμένο το κέντρο, ένταση έξω από τη Βουλή... Συγκεντρώσεις

-

Αποκλεισμένο είναι το κέντρο της Αθήνας για αρκετές ώρες την Πέμπτη καθώς κλιμακώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Τα συλλαλητήρια ξεκίνησαν με εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συγκεντρώνονται στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια να πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου.

Ένταση έξω από τη Βουλή

Ένταση σημειώθηκε όταν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έφτασαν έξω από τη Βουλή και επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικρο-συμπλοκές.

Έστησαν φέρετρο έξω από το υπ. Εσωτερικών

Νωρίτερα, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση είχαν τοποθετήσει… ένα φέρετρο στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θεωρούν ότι με την επίμαχη διάταξη «εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα» οι παραπάνω τομείς των δήμων και θα φέρει «απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων», «κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης» και «οικονομική επιβάρυνση των δημοτών» καθώς θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο είχαν απευθύνει για σήμερα το πρωί και φοιτητικοί σύλλογοι. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ενώ η πορεία θα φτάσει στο Σύνταγμα. Οι φοιτητές αντιδρούν σε διατάξεις του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Οι ρυθμίσεις αφορούν στα μεταπτυχιακά, με τους φοιτητές να θεωρούν ότι τα δίδακτρα θα αυξηθούν. Παράλληλα, αντιδρούν στην επαναφορά του «ν+2» και τις διαγραφές των φοιτητών που έχουν ξεπεράσει το διάστημα αυτό, ενώ είναι αντίθετοι στην επαγγελματική ισοτιμία τίτλων σπουδών κολλεγίων και πανεπιστημίων.

Σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Λόγω των κινητοποιήσεων, έκτακτες κυκλοφοριακές εφαρμόζει η Τροχαία σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες. Παράλληλα, η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας και στα σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν πορείες.

Στις 17:00, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Στις 18:30, σε συλλαλητήριο καλεί και το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.