Αποστολάκης: Ανεξέλεγκτη πλέον η Τουρκία, απογοήτευση από το ΝΑΤΟ

-

Για την ελληνική στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα αλλά και για το ΝΑΤΟ ρωτήθηκε σχετικά ο ο πρώην υπουργός Άμυνας και πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Realfm 97,8. «Ο γείτονας, ο Τούρκος, πλέον δεν ελέγχεται, δεν υπακούει σε καμία λογική, ούτε σε Διεθνές Δίκαιο, ούτε σε Συνθήκες», ανέφερε σχετικά και υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να είναι φοβική απέναντι στους Τούρκους.

«Στην ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα παίζει κομβικό ρόλο γιατί είναι ένα κράτος το οποίο έχει δείξει συνέπεια, σταθερότητα, είναι ένα δημοκρατικό κράτος, έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους, επομένως είναι ένας πόλος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή», συνέχισε. Σχετικά με το ΝΑΤΟ εμφανίστηκε απαισιόδοξος σχετικά με το ενδεχόμενο να πάρει θέση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

«Μην με προκαλείτε να πω ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει από κανέναν τίποτα», ανέφερε και στη συνέχεια πρόσθεσε: Η Ελλάδα πρέπει να ανήκει σε κάποιους συνασπισμούς. Έχουμε μπει και στο ΝΑΤΟ και όσα χρόνια είμαστε, είμαστε συνεπείς, κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Έχω απογοητευτεί από το ΝΑΤΟ μέχρι τώρα. Δηλαδή, όπου υπάρχει θέμα το ΝΑΤΟ τηρεί ίσες αποστάσεις».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.