Αποσυνδέει η Μέρκελ τον Ναβάλνι από το φυσικό αέριο της Ρωσίας

-

Η καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ αποσυνδέει με τρόπο την βιαστική σύνδεση της υπόθεσης Ναβάλνι με τον αγωγό φυσικού αερίου Νord Stream 2, ως μορφή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Reuters, η Γερμανίδα Καγκελάριος σήμερα είπε

«Η απόπειρα δηλητηρίασης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ήταν ένα συνταρακτικό γεγονός για το οποίο πρέπει να υπάρξει απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλοί δεν θα έβλεπαν καμία σχέση μεταξύ της υπόθεσης Ναβάλνι και του αγωγού Nord Stream 2. Αυτό που χρειάζεται είναι μια κοινή στάση των Ευρωπαίων. Στην περίπτωση της απόπειρας δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκρίπαλ στη Μεγάλη Βρετανία υπήρξε κοινή αντίδραση και με τις ΗΠΑ», φέρεται να είπε η καγκελάριος Μέρκελ αναφερόμενη σε αιτήματα μερίδας πολιτικών να διακοπεί η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου.

Τόσο ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CSU/CSU) Ραλφ Μπρίνκχαους όσο και η πλειοψηφία των βουλευτών ήταν επίσης επιφυλακτικοί σχετικά με τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας και την διακοπή του αγωγού Nord Stream-2 ειδικότερα.

«Η κατηγορηματική θέση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Ρέτγκεν για την διακοπή της κατασκευής του αγωγού είχε την υποστήριξη μιας σαφώς μικρής μειοψηφίας στην κοινοβουλευτική ομάδα», ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι.

Παράλληλα ασκήθηκε έντονη κριτική  γενικώς στην πολιτική του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία πάντως κατά την πλειοψηφία πρέπει να αποσυνδέεται από το θέμα του αερίου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.