Αποσύρεται ο στρατός από την Ουάσιγκτον

-

Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας θα αποσύρει τους εναπομείναντες 900 στρατιώτες που είχαν σταλεί στην Ουάσινγκτον για την αντιμετώπιση ταραχών και αναμένεται ότι θα αρχίσουν να επιστρέφουν στις βάσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ έδωσε την εντολή ο στρατός να επιστρέψει στο Οχυρό Μπραγκ της Βόρειας Καρολίνας και στο Οχυρό Ντραμ της Νέας Υόρκης.

Οι στρατιώτες δεν αναπτύχθηκαν στην Ουάσινγκτον αλλά βρίσκονταν εκεί σε επιφυλακή, για την περίπτωση που χρειαζόταν να επέμβουν.

Η απόφαση να σταλούν οι στρατιώτες στις βάσεις τους ελήφθη επειδή έφτασαν στην πρωτεύουσα δυνάμεις της Εθνοφρουράς -5.000 Εθνοφρουροί.

Όπως και άλλες πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ, έτσι και στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα οργανώνονται εδώ και μία εβδομάδα διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, με αφορμή τον θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη. Καταστήματα και γραφεία στην Ουάσινγκτον βανδαλίστηκαν και λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν μετά τις ειρηνικές διαδηλώσεις ξέσπασαν επεισόδια. Η δήμαρχος εν συνεχεία επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.