Αποχώρησε το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής

-

Εγκρίθηκε το απόγευμα της Κυριακής από την Μεγάλη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του κόμματος η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη να αποχωρήσει το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής.

Η πρόταση για αποχώρηση εγκρίθηκε τελικά με 97 υπέρ, 16 κατά και 5 λευκά επί των παρόντων μελών της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων που απαριθμεί 250 μέλη.

Η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την επεξεργασία της πολιτικής συνεργασιών και την εκλογή νέων ηγετικών οργάνων.

Συνταγή αποτυχίας η παραμονή

«Η παραμονή στο Κίνημα Αλλαγής θα ήταν συνταγή αποτυχίας» επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην δημόσια ομιλία του μετά την απόφαση της πλειοψηφίας του Ποταμιού να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής. Ανέφερε επίσης ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές, ενώ σε ό, τι αφορά τα επόμενα βήματα μίλησε για συνεργασία με φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

Σε ό, τι αφορά τον ίδιο ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας οποιουδήποτε άλλου κόμματος και ότι δεν προτίθεται να αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος μάλιστα σε σχετικά σενάρια είπε ότι είναι «υβριστικό να λέγεται ότι το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στη κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ» και έκανε λόγο για κατασκευές και ψέματα από τον ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Η απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του Ποταμιού να αποχωρήσουν από το Κίνημα Αλλαγής είχε και καραμπόλες, καθώς η πολιτική κίνηση Μπροστά που συνεργάστηκε με το Ποτάμι για περίπου τρία χρόνια ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα όργανα του κόμματος.

«Η σημερινή απόφαση της ΜΕ.ΣΥ.Α. για αυτόνομη πορεία του Ποταμιού έρχεται σε αντίθεση με την ενότητα του Κινήματος Αλλαγής, την οποία θεωρούμε ουσιαστική προϋπόθεση για την πολιτική ανάκαμψη του προοδευτικού χώρου, αλλά και βασική προϋπόθεση της συνεργασίας μας με το Ποτάμι από το 2015», εξηγούν στην ανακοίνωση τους.

 Τι απαντά το Κίνημα Αλλαγής

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Ποταμιού να αποχωρήσει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του σχολίασε ότι «αμφιθυμίες, μπρος πίσω και μετέωρα βήματα δεν βοήθησαν» και ότι «προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν θέση» στο κίνημα.

Προσθέτει επίσης ότι «ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον προοδευτικό κόσμο» και ότι «όποιος υποτιμά την ανάγκη για ενότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι σίγουρο ότι θα κριθεί από τον κόσμο της παράταξης». Παραλλήλως γίνεται επίκληση στις εκατοντάδες χιλιάδες που πήραν μέρος στις εσωκομματικές διαδικασίας με αποκορύφωμα τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2017 και το συνέδριο του Μαρτίου.

Επαναλαμβάνει τέλος ότι στόχος του Κινήματος είναι «ο αυτόνομος πρωταγωνιστικός μας ρόλος, μέσα από την αύξηση της επιρροής μας και την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών» και καταλήγει: «Προχωράμε μπροστά με ανοιχτό πνεύμα, προσθέτοντας και πολλαπλασιάζοντας δυνάμεις, προχωράμε μπροστά με αυτούς που θέλουν και μπορούν».

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.