Αράχωβα: Όχι στα τεστ του ΕΟΔΥ το weekend, «γιατί θα φορτώσετε τους θετικούς εκδρομείς στη Βοιωτία»

-
Υπογραφή ΚΥΑ για οικονομικό βοήθημα στους μακροχρόνια ανέργους

Αντιστάσεις συναντούν σε ορισμένους δήμους τα τεστ που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Αράχωβας αρνείται τα δειγματοληπτικά τεστ που προγραμμάτιζε να πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ μέσα στο Σαββατοκύριακο, οπότε παρατηρείται και αυξημένη κίνηση επισκεπτών.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρύτερη περιοχή της Bοιωτίας βρίσκεται στο «πορτοκαλί» Επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης και οι επιχειρηματίες δεν θέλουν να περάσει η περιφέρεια στο κόκκινο. Στη σημερινή έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ η Βοιωτία εμφάνισε 9 κρούσματα.

Όμως η Αράχωβα αποτελεί σημαντικό κέντρο χειμερινού τουρισμού και έχει πολλούς επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα. «Αν βρεθούν πολλοί εκδρομείς από άλλες περιοχές φορείς, παρότι έρχονται από όλη την Ελλάδα, θα φορτωθεί τα κρούσματα η Αράχωβα και η Βοιωτία», λένε οι ντόπιοι που ως επί το πλείστον ζουν από τον τουρισμό και την εστίαση.

To επιχείρημα είναι λογικό, αλλά από τον ΕΟΔΥ αντιτείνουν ότι και στο μετρό όλοι περαστικοί είναι, μα γίνονται τεστ που καταγράφονται στον κάθε σταθμό, ώστε να ξέρει ο κόσμος ότι εκεί παρατηρούνται πολλά κρουσματα, ώστε να προσέχει περισσότερο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.