Άρχισε την προπαγάνδα ο Τσαβούσογλου

-
-Συμβιβαστείτε και μοιραστείτε το μήνυμα Τσαβούσογλου προς Αθήνα!, Νεφέλη Λυγερού

«Η Γαλλία δεν έχει κανένα όφελος να παραμείνει στη Συρία για να προστατεύσει την YPG» δήλωσε ο Τσαβούσογλου, με αφορμή τις εξελίξεις που έχει δρομολογήσει η απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από την περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά την διάρκεια συνάντησης με Τούρκους δημοσιογράφους, την ώρα που, σύμφωνα με την Hürriyet, σημείωνε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει επιχειρήσεις στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στη βόρεια Συρία το συντομότερο δυνατόν.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο καθεστώς για την Μανμπίτζ, το οποίο επηρεάζεται άμεσα από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου. «Η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να ολοκληρώσουν την συμφωνία τους για τη συριακή πόλη Μάνμπιτζ έως την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία», φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σημειώνεται ότι με τον οδικό χάρτη για την Μάνμπιτζ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να υπάρξει πλήρης αποχώρηση των μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας.

Ο Τούρκος υπουργός, μετά την αναβάθμιση του ρόλου της Άγκυρας στην συριακή κρίση, στην οποία προχώρησε ο Τραμπ με την απόφασή του να αποσύρει τους Αμερικανούς, θα ταξιδέψει και στην Μόσχα, τις επόμενες ημέρες, για να συζητήσει την διαδικασία αυτής της αποχώρησης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.