Άσαντ: Νέος στόχος τώρα η ανακατάληψη του Ιντλίμπ

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Νέα προτεραιότητα του Σύρου προέδρου Άσαντ είναι η ανακατάληψη της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, η οποία τώρα ελέγχεται από τους Σύρους αντάρτες και τους τζιχαντιστές.

Σχεδόν όλες οι περιοχές γύρω από την επαρχία Ιντλίμπ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ελέγχονται από τη Δαμασκό, ενώ εκεί έχουν αναζητήσει καταφύγιο και αντάρτες που απομακρύνθηκαν από άλλες περιοχές έπειτα από συμφωνία με το συριακό καθεστώς.

«Η Ιντλίμπ είναι πλέον ο στόχος μας, όμως δεν είναι ο μόνος. Ο στρατός, και αυτό εναπόκειται σε εκείνον, θα αποφασίσει τις προτεραιότητες και η Ιντλίμπ είναι μία από αυτές. Φυσικά υπάρχουν και οι περιοχές στο ανατολικό τμήμα της Συρίας που ελέγχονται από διάφορες ομάδες οπότε θα προελάσουμε σε όλες αυτές τις περιοχές», είπε ο Σύρος πρόεδρος.

Μαχητές που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος εξακολουθούν να ελέγχουν κάποιους θύλακες στην έρημο στην ανατολική Συρία κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, ενώ η Δαμασκός έθεσε πρόσφατα υπό τον έλεγχό της Γούτα, κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.

«Τώρα που απελευθερώσαμε τη Γούτα θα ολοκληρώσουμε την απελευθέρωση της νοτιοδυτικής Συρίας», κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία και το Ισραήλ, όπου είναι εγκλωβισμένα μέλη της οργάνωσης διασωστών Λευκά Κράνη. Το Ισραήλ βοήθησε την Κυριακή περισσότερα από 400 μέλη της οργάνωσης και τις οικογένειές τους να φτάσουν στην Ιορδανία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.