Αστυνομικοί "δέχτηκαν" σκάγια στα χτεσινά επεισόδια με Ρομά

-
Δύο τροχαία με νεκρούς και πολλούς τραυματίες σε Κορινθία και Νεμέα

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σκάγια κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων με Ρομά στα Μέγαρα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες τα τραύματα δεν ήταν σοβαρά. Διακομίσθηκαν στο 401 Νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν στα Μέγαρα όπου έκλεισε η Εθνική Οδός και τα  αυτοκίνητα εκτρέπονταν στην παλαιά Εθνική. Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα, στην Μεσσηνία και αλλού. Οι Ρομά διαμαρτύρονταν με οδοφράγματα για το θάνατο 18χρονου ομόφυλού τους στην περιοχή Πιπερίτσα Μεσσήνης. Το αγόρι μπήκε στην αυλή 64χρονου και ο δεύτερος πιστεύοντας ότι θα τον λήστευαν, πυροβόλησε -όπως λέει- στον αέρα για εκφοβισμό. Οι δύο νεαροί που ήταν μαζί με τον 18χρονο αλλά έξω από το σπίτι, πήραν τον τραυματία, ο οποίος υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ήθελαν να ζητήσουν από τον 64χρονο να πιουν νερό.

Ομάδες Ρομά χτες έκοψαν την εθνική οδό σε πολλά σημεία, καίγοντας λάσιχα και πετώντας πέτρες σε αστυνομικούς -και προφανώς στα Μέγαρα, κάποιος είχε και καραμπίνα. Πιθανόν να ξεσηκώθηκαν επειδή διαδόθηκε ότι ο 64χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αυτό δεν αληθεύει.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.