Ατυχία εν πτήσει για τον Νίκο Δένδια

-

Άτυχος φαίνεται πως στάθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε μεταβεί για επίσημη επίσκεψη στο Ιράκ και στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Οι επαφές με τους Ιρακινούς κυβερνητικούς αξιωματούχους εξελίχθηκαν πολύ καλά, όμως η αναχώρηση του υπουργού από τη χώρα του Κόλπου περιπλέχθηκε λόγω βλάβης του αεροσκάφους που τον μετέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απογειωθεί και πετά ήδη προς το Ιράκ αεροσκάφος που μεταφέρει τεχνικούς και υλικά για την αποκατάσταση της πτητικής αξιοπιστίας του αεροσκάφους. Θα τους αποβιβάσει στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης και θα παραλάβει τον Νίκο Δένδια, διότι η συγκυρία δεν επιτρέπει καν καθυστερήσεις…

Η πληροφορία ότι είχε απογειωθεί αεροσκάφος τύπου Embraer Legacy 600 το οποίο εισήλθε σε τουρκικό εναέριο χώρο προκάλεσε αρχικά… δημοσιογραφική αναστάτωση, μήπως μετέφερε κυβερνητικό αξιωματούχο στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις με τους Τούρκους.

Εάν ίσχυε, η εξέλιξη θα ήταν πολύ σοβαρή, καθότι ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε ότι το Oruc Reis καλώδια για την πραγματοποίηση ερευνών εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Οπότε, θα αποτελούσε ένδειξη παρασκηνιακής διπλωματικής δραστηριότητας, σε μια προσπάθεια να προληφθούν τα χειρότερα.

Ωστόσο, τους δημοσιογραφικούς φόβους καθησύχασαν αρμόδιες στρατιωτικές πηγές που με ψυχραιμία και χαρακτηριστική ταχύτητα, ενημέρωσαν το DP για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

*Πηγή: defencepoint.gr

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.