Αυστραλία-κορονοϊός: 43 κρούσματα, 9 θάνατοι στη Βικτόρια σε 24 ώρες

-

Η Βικτόρια, η αυστραλιανή πολιτεία που αποτελεί επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 43 επιπλέον κρούσματα μόλυνσης της Covid-19 και εννέα νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σε σύγκριση με τις 51 μολύνσεις και τους επτά θανάτους που είχε αναφέρει το προηγούμενο 24ωρο.

Η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας, τόπος του 1/4 του πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, καταγράφει περίπου το 75% των τουλάχιστον 26.500 περιστατικών μόλυνσης και το 90% των 797 θανάτων ολόκληρησης της χώρας. Η έξαρση των μολύνσεων ανάγκασε την κυβέρνηση της Βικτόριας να θέσει την πολιτεία σε αυστηρό lockdown στις αρχές Αυγούστου. Ωστόσο αυτό συνέβαλε στη μείωση της ημερήσιας αύξησης των λοιμώξεων σε διψήφια νούμερα τις τελευταίες ημέρες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.