Αυτό έλλειπε! Η Τουρκία θέλει συμμετοχή σε τετραμερή για Καραμπάχ

-

Ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, τάχθηκε υπέρ της πρόταση του Αζέρου Προέδρου, Ιλχάμ Αλίγεφ, για πραγματοποίηση τετραμερούς Συνόδου μεταξύ της Άγκυρας, του Ερεβάν, της Μόσχας και του Μπακού σχετικά με το ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN Türk, ο Καλίν δήλωσε: «Ο κ. Αλίγεφ είπε ότι εάν η Ρωσία είναι στην πλευρά της Αρμενίας και η Τουρκία είναι στην πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, αφήστε εμάς τους τέσσερις να καθίσουμε και να μιλήσουμε για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα. Η Τουρκία δεν αντιτίθεται σε αυτό».

Η κατάσταση στην περιοχή κλιμακώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, όταν το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία αλληλοκατηγορήθηκαν για κλιμάκωση της έντασης. Στην Αρμενία επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος και γενική επιστράτευση και έτσι οι άνδρες από 18 έως 55 ετών απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας, μερικό στρατιωτικό νόμο σε συγκεκριμένες πόλεις και περιοχές, καθώς και μερική επιστράτευση. Οι ηγέτες της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας που είναι συμπρόεδροι της Ομάδας του Μινσκ υπό τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κάλεσαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός και συνέχιση των διαβουλεύσεων χωρίς προϋποθέσεις.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.