Αυξάνονται οι αφίξεις μεταναστών-Πάνω από 2.200 στη Χίο

-

Περισσότεροι από 2.200 πρόσφυγες και μετανάστες διαμένουν αυτή τη στιγμή στη Χίο, σύμφωνα με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο νησί.

Από αυτούς, το 20% είναι Παλαιστίνιοι και το 16% Ιρακινοί, ενώ ακολουθούν Σύροι, Σομαλοί και Αφγανοί.

Την εβδομάδα 1-7 Ιουλίου έφτασαν στη Χίο 190 άτομα, ενώ την αμέσως προηγούμενη μόλις 39. Να σημειωθεί ότι την αντίστοιχη περσινή εβδομάδα είχαν αποβιβαστεί στη Χίο 221 αλλοδαποί.

Από το σύνολο των περίπου 2.200 προσφύγων-μεταναστών, το 23% είναι γυναίκες, άλλο ένα 23% παιδιά, εκ των οποίων επτά στα 10 κάτω των 12 ετών.

Περίπου 14% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους, ενώ το 48% των αλλοδαπών είναι άντρες ηλικίας 18 έως 39 ετών.

Παράλληλα, τη συγκεκριμένη εβδομάδα 55 αιτούντες ασύλου μεταφέρθηκαν από τη Χίο στην ενδοχώρα.

Να σημειωθεί ότι 790 πρόσφυγες - μετανάστες έφτασαν από 1-7 Ιουλίου στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με τους περισσότερους στη Λέσβο. Ο μέσος όρος των ημερήσιων αφίξεων ανήλθε σε όλα τα νησιά για το συγκεκριμένο διάστημα στους 140.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.