Quantcast
Αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά - slpress.gr

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων στην Ζάκυνθο ζητούν να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην “κόκκινη” περιοχή τους ενώ και πολλοί ειδικοί εκφράζουν ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά και στους εφήβους. Άλλοι το αποδίδουν αμιγώς στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, άλλοι στη βρετανική μετάλλαξη που έχει εξαπλωθεί περισσότερο από όσο δείχνουν οι γενετικές αναλύσεις και άλλοι στο συνδυασμό των δύο παραγόντων συν την κινητικότητα γονέων και εκπαιδευτικών.

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στα παιδιά τις τελευταίες δύο εβδομάδες ανησυχεί γονείς και επιστήμονες, παρότι το υπουργείο Παιδείας και η λοιμωξιολόγος που έχει οριστεί να κάνει την τακτική ενημέρωση στην τηλεόραση, η Βάνα Παπαευαγγέλου,  επιμένουν ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν. Ανεξαρτήτως του κατά πόσο  μεταδίδουν, το άνοιγμα των δημοτικών έφερε και κινητικότητα ενηλίκων, ενώ τα παιδιά του γυμνασίου κινούνται πλέον περισσότερο στην κοινότητα και έχουν επίσης μεγαλύτερο ύψος, άρα και δυνατότητα διασποράς του ιού.

Η διασπορά στους ανήλικους (0-17 ετών)

1η Σεπτεμβρίου 628 κρούσματα
1 Δεκεμβρίου 6.707 κρούσματα
7 Φεβρουαρίου 10.367 κρούσματα

Ανησυχία για την έξαρση στα κρούσματα σε παιδιά, που μάλιστα χρειάστηκαν νοσηλεία, επικρατεί και στην Αχαΐα. «Δεν περιμέναμε ότι θα νοσηλεύαμε τόσα θετικά παιδιά, τώρα θα πρέπει να κάνουμε μία αναδιοργάνωση των χώρων» είπε ο Διευθυντής Παιδιατρικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου.

Μεγάλη δημοσιότητα πήραν και τα τρία περιστατικά παιδιών στην Πάτρα μέσα σε ένα διήμερο, του 9χρονου που χρειάσθηκε εισαγωγή στη ΜΕΘ, του 10χρονου που νόσησε ηπιότερα και ενός βρέφους 2 μηνών που είναι καλά στην υγεία του. (Και ο 9χρονος παρουσίασε βελτίωση και νοσηλεύεται σε κοινή κλίνη Covid).

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας έχει δηλώσει ότι «πλέον τα παιδιά έπαψαν να είναι άνοσα» και η καθηγήτρια Αθηνά Λινού δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία έρευνα σε ιατρική επιθεώρηση που να διαπιστώνει ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν.  «Ενδεχομένως, η διασπορά να σχετίζεται με τα νέα στελέχη, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν χαλαρώσει τα μέτρα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας για το θέμα αυτό στον ΑΝΤ1 ενώ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι «τα παιδιά είναι μεν με πιο ελαφρά συμπτώματα, αλλά μεταδίδουν».

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.