Κινητοποίηση στις αγορές για την Ελλάδα βλέπει το Bloomberg

-

«Υπάρχει μία κινητοποίηση στις αγορές, η Ελλάδα επιστρέφει» αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας ότι όσο η χώρα πλησιάζει στην έξοδό της από τα προγράμματα, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχωρούν σημαντικά. Χαρακτηρίζει μάλιστα αυτήν την τάση ως μια απόδειξη ότι οι επενδυτές προετοιμάζονται για την επιστροφή της χώρας στις αγορές.

«Η Ελλάδα πλέον σημειώνει πρωτογενή πλεονάσματα και τον περασμένο μήνα ο οίκος S&P αναβάθμισε την ελληνική οικονομία σε Β+. Παρ’ όλο που το Β+ δεν αποτελεί επενδυτική διαβάθμιση, εντούτοις η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με τις αποδόσεις που παραμένουν μεταξύ των υψηλότερων στην ευρωζώνη, αναμένεται να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ζήτησης σε ενδεχόμενη έξοδο της χώρας στις αγορές», αναφέρει το Bloomberg

«Σίγουρα θα υπάρξει ζήτηση, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Οι επενδύσεις σε δολάριο είναι πολύ ακριβές και δεν υπάρχει τίποτε άλλο στην Ευρώπη που να προσφέρει τέτοιες αποδόσεις», σχολιάζει για τα ελληνικά ομόλογα και ο Σκοτ Τίελ της BlackRock Inc.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.