Χαμενεΐ: Ορισμένοι στις ΗΠΑ είναι πρώτης τάξεως ηλίθιοι...

-

Ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε πως ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι «πρώτης τάξεως ηλίθιοι», στη διάρκεια ομιλίας του. «Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι κάνουν τους τρελούς. Βεβαίως δεν συμφωνώ με αυτό, αλλά είναι ηλίθιοι πρώτοι τάξεως», είπε.

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ επιτέθηκε σε Αμερικανούς αξιωματούχους που είχαν προβλέψει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν πριν από το τέλος του 2018. «Πριν από λίγο καιρό, ένας Αμερικανός πολιτικός είπε, στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης τρομοκρατών και αλητών, πως ήλπιζε ότι θα γιόρταζε τα Χριστούγεννα στην Τεχεράνη», είπε ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης, σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο Twitter.

«Τα Χριστούγεννα ήταν πριν από μερικές ημέρες. Έτσι κάνουν τους υπολογισμούς τους οι Αμερικανοί», πρόσθεσε. Δεν είναι γνωστό σε ποιον Αμερικανό αξιωματούχο αναφερόταν ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ωστόσο μέλη της διοίκησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχουν καλέσει για μια αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και προβλέπουν πως αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις είναι ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ και επί μακρόν οπαδός μιας αλλαγής καθεστώτος στην Τεχεράνη. «Πριν από το 2019, θα γιορτάσουμε στην Τεχεράνη», είπε τον Ιούλιο του 2017 ο Μπόλτον σε μια συγκέντρωση των Μουτζαχεντίν του Λαού (MEK), της εξόριστης ιρανικής αντιπολίτευσης.

Ο Χαμενεΐ είπε ακόμη, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ιστοσελίδα του, ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ ασκούν πίεση στο Ιράν και στον λαό του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν τον Μάιο και επανέφερε τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

«Οι κυρώσεις ασκούν πράγματι πίεση στη χώρα και στον λαό. Οι Αμερικανοί λένε περιχαρείς πως οι κυρώσεις αυτές δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία», είπε ο Χαμενεΐ. «Ναι, δεν έχουν προηγούμενο. Και η ήττα που θα αντιμετωπίσουν οι Αμερικανοί θα είναι χωρίς προηγούμενο, Αλλάχ θέλοντος».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.