«Χέρι» στα δημόσια έσοδα της Βενεζουέλας βάζουν οι ΗΠΑ

-

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διεμήνυσε την Παρασκευή ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα «οικονομικά και διπλωματικά εργαλεία» που έχει στη διάθεσή της για να εξασφαλιστεί ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών που κάνει η Βενεζουέλα θα καταλήγουν στην κυβέρνηση του αυτοανακηρυγμένου Γκουαϊδό.

«Όλες οι εμπορικές συναλλαγές της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένων αυτών των δημόσιων επιχειρήσεων και του αποθεματικού διεθνούς συναλλάγματος, θα συνάδουν με αυτή την αναγνώριση», δηλαδή του Γκουαϊδό, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Δεν διευκρινίζεται ωστόσο, αν τα μέτρα τα οποία σκοπεύει να λάβει η Ουάσιγκτον για τον σκοπό αυτό θα αφορούν και τις πωλήσεις πετρελαίου της Βενεζουέλας, χώρας-μέλους του ΟΠΕΚ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.