Χιλιάδες τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ – Τους γιατρούς κατηγορεί ο Τραμπ!

-

9.105,230 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), μια αύξηση 80.932 κρουσμάτων από την προηγούμενη καταμέτρησή τους.

Ταυτόχρονα δήλωσαν ότι ο αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί κατά 823 με αποτέλεσμα ο συνολικός να ανέρχεται σε 229.932. Τα CDC ανακοίνωσαν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων της αναπνευστικής νόσου γνωστής ως COVID-19, που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό στις 23.00 ώρα Ελλάδας της 31ης Οκτωβρίου, σε σύγκριση με την προηγούμενη καταμέτρησή τους μια ημέρα νωρίτερα. Τα στοιχεία των CDC δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τον αριθμό των κρουσμάτων που αναφέρονται μεμονωμένα από τις Πολιτείες.

Θεωρίες συνομωσίας

Από την άλλη ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική ομιλία του λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές, επανέλαβε μια θεωρία συνωμοσίας για τον φονικό ιό. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Μίσιγκαν, είπε πως οι Αμερικανοί γιατροί «φουσκώνουν» τον αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό.

Ο λόγος είναι επειδή οι γιατροί παίρνουν «περίπου 2.000 δολάρια ή και παραπάνω» εάν καταγράψουν σαν αιτία θανάτου ενός ασθενή τις επιπλοκές από κορονοϊό, ισχυρισμός που έχει εξοργίσει μεγάλο τμήμα της ιατρικής κοινότητας. «Εννοώ ότι οι γιατροί μας είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι. Αυτό που κάνουν είναι, λένε, λυπάμαι, αλλά όλοι πεθαίνουν από τον Covid», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το CNN.

«Αλλά στη Γερμανία και σε άλλα κράτη, εάν κάποιος πάθει καρδιακή προσβολή ή εάν πάσχει από καρκίνο, ή είναι βαριά άρρωστοι, κολλάνε τον Covid, αλλά λένε ότι πέθανε από καρκίνο, πέθανε από καρδιακή προσβολή»Σε περίπτωση αμφιβολίας, επιλέξτε Covid και θα κερδίσετε 2.000 $ περισσότερο», πρόσθεσε αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για τους γιατρούς.

Οι ιατρικοί σύλλογοι αρνήθηκαν εκ νέου τους ισχυρισμούς του και επισήμαναν ότι το ποσοστό θανάτων φέτος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος υποδηλώνει ότι ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία είναι στην πραγματικότητα υποτιμημένος. Ο Τραμπ τέλος δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί την δυσοίωνη εκτίμηση του Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ δύσκολο χειμώνα λόγω του ιού.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.