Δακρυγόνα και συλλήψεις η απάντηση Μακρόν στα «Κίτρινα γιλέκα»

-

Χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που φορούν φωσφορίζοντα κίτρινα γιλέκα και προσπαθούσαν να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Σανζ-Ελιζέ), στο πλαίσιο της σημερινής τρίτης ημέρας εθνικής κινητοποίησής τους, έκαναν και πάλι οι ειδικές μονάδες της γαλλικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας του Παρισιού έχουν  συλληφθεί ήδη 16 άτομα. Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι οργανώσεις της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς σχεδιάζουν να διεισδύσουν στην κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων».

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος των Ηλυσίων Πεδίων, γύρω στις 9 π.μ. (τοπική ώρα), όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να παραβιάσουν ένα σημείο ελέγχου στην πλατεία Ετουάλ. Οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στην πλατεία της Αψίδας του Θριάμβου. Στην συνέχεια κατέφυγαν  στις γύρω λεωφόρους και σε μία από αυτές, την Μακ-Μαόν, έβαλαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση των διαδηλωτών με τα κίτρινα γιλέκα γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στην φορολογία των καυσίμων και την ακρίβεια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.