Δάνειο 50 δισ. δολάρια στην Αργεντινή από ΔΝΤ με αντάλλαγμα λιτότητα

-
Παράταση στα περιοριστικά μέτρα αποφάσισε η Αργεντινή

Το ΔΝΤ θα δώσει δάνειο 50 δισ. δολαρίων στην Αργεντινή με αντάλλαγμα δεσμεύσεις για βαθιές μεταρρυθμίσεις ώστε να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες. Η τριετής συμφωνία μένει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

Η Αργεντινή έχει ανάγκη ενίσχυσης των νομισματικών της αποθεμάτων, της σταθερότητας στην αγορά συναλλάγματος και τη δημιουργία καλύτερου οικονομικού κλίματος για προσέλκυση επενδύσεων. Ο πληθωρισμός ξεπερνά εδώ και 10 χρόνια το 20%.

Οι Αργεντίνοι αντιμετωπίζουν με εχθρότητα το ΔΝΤ, το οποίο κατηγορούν για την οικονομική κατάρρευση της χώρας τους το 2001. Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ συνεχάρη τις αρχές της χώρας για την επίτευξη συμφωνίας.

Μετά την κρίση του πέσο τον Απρίλιο και τον Μάιο, στη διάρκεια της οποίας το νόμισμα της Αργεντινής υποτιμήθηκε κατά σχεδόν 20%, ο πρόεδρος Μάκρι έθεσε ως στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Το έλλειμμα μειώθηκε από το 6% στο 3,9% του ΑΕΠ στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην προεδρία ο Μάκρι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.