Δεκάδες συλλήψεις στο Πακιστάν για την βομβιστική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ

-

Οι πακιστανικές αρχές συνέλαβαν 44 ύποπτους εξτρεμιστές έπειτα από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στις 14 Φεβρουαρίου στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, που πυροδότησε ένταση στις σχέσεις των πυρηνικών δυνάμεων της Ινδίας και του Πακιστάν.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο Αμπντούλ Ραούφ, που σύμφωνα με μια πηγή ασφαλείας είναι ένας από τους μικρότερους αδερφούς του Μασούντ Αζάρ, ηγέτη της Τζάις-ε- Μοχάμεντ, μια εξτρεμιστική οργάνωση με έδρα το Πακιστάν, που ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 40 Ινδών παραστρατιωτικών.

«Ξεκινήσαμε μια εκστρατεία συλλήψεων μελών παράνομων οργανώσεων και συλλάβαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους τον μουφτή Αμπντούλ Ραούφ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Σεχριάρ Αφρίντι.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Ραούφ κατονομάστηκε ως ύποπτος για την επίθεση σε αποδεικτικά στοιχεία που έστειλε το Νέο Δελχί στο Ισλαμαμπάντ. Ο Αφρίντι δεν διευκρίνισε σε ποιες ομάδες ανήκαν οι συλληφθέντες ή αν θα τους ασκηθούν διώξεις.

Η επίθεση της 14ης Φεβρουαρίου προκάλεσε κλιμάκωση στις σχέσεις των δύο πυρηνικών δυνάμεων. Οι σημερινές συλλήψεις πάντως έγιναν δεκτές με σκεπτικισμό από Ινδούς αξιωματούχους. «Έχουμε ήδη δει το Πακιστάν να συλλαμβάνει ανθρώπους και στη συνέχεια να τους απελευθερώνει» δήλωσε κυβερνητική πηγή, αναφερόμενη στο γεγονός.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.