Δεν καταδίκασε την επίθεση στο Νότη Μηταράκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

-
226

Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, όσον αφορά στις επιστροφές και την φύλαξη των συνόρων, ανέφερε στο μπρίφινγκ ο Στέλιος Πέτσας, ενώ τρέχουν και οι διαδικασίες για τα κλειστά κέντρα στα νησιά και για την αποσυμφόρηση με την μετεγκατάσαση στην ενδοχώρα.

Απέφυγε να καταδικάσει την επίθεση κατά του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενώ αναφερόμενος στο προσφυγικό μετναστευτικό είπε ότι “Το ζήτημα είναι βαθιά κοινωνικό και δεν έχει να κάνει με τις θέσεις των κομμάτων”.

Επανέλαβε ότι “Έχουμε ξεδιπλώσει το σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος και πρόσθεσε ότι οι αντιδράσεις είναι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ή στην ενδοχώρα. Τα νησιά σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος καθώς 40.000 πρόσφυγες και μετανάστες είναι στις δομές”.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει επιλέξει διαδικασία αποσυμφόρησης και δημιουργίας κλειστών δομών. Θα κλείσουν οι άναρχες δομές και θα λειτουργήσουν οι κλειστές δομές. Για τις αντιδράσεις στην ενδοχώρα, είπε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την μεταφορά με γνώμωνα 1% του πληθιυσμού της περιφέρειας. Για τις κοινωνίες που θα σηκώσουν το βάρος έχουμε λάβει μέτρα για την ενίσχυσή τους και την ενίσχυση των δομών τους. Θα δείτε απτά αποτελέσματα και από τις επιστροφές αλλά και από την φύλαξη των συνόρων μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.