Δεν πήρε θέση για αυτοκέφαλη Ουκρανική εκκλησία η ΔΙΣ

-

Στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος παραπέμπει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), την από μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναγνώριση της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Την εν λόγω απόφαση έλαβε σήμερα μετά την ανάγνωση επιστολών του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Πατριάρχη Μόσχας και του νέου προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Εξάλλου, στην πρώτη συνεδρία της για τον μήνα Ιανουάριο, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η ΔΙΣ ενημερώθηκε για την καταβολή οικονομικού βοηθήματος 500 ευρώ που πραγματοποιήθηκε σε τριακόσιες πυρόπληκτες οικογένειες των περιοχών Μάτι, Ραφήνας και Κινέττας.

Επιπλέον, αφού έλαβε υπόψη τις σχετικές εισηγήσεις της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος ενέκρινε το σχέδιο Μηνύματος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και την έκδοση Εγκυκλίου Σημειώματος σχετικού προς τη διοργάνωση Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους, για το σχολικό έτος 2018-2019, με θέμα «200 χρόνια από το 1821».

Τέλος, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε, η ΔΙΣ αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND σχετικά με παραχώρηση χρόνου στο πρόγραμμά του για εκπομπές υπό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.