Δεν θέλουν αλλαγή ονόματος του ESM Βερολίνο και Παρίσι

-

Ακόμη και αν μετεξελιχθεί σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) δεν πρέπει να αλλάξει όνομα διαμηνύουν Βερολίνο και Παρίσι, αλλά και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας έχουν ήδη συμφωνήσει ο μηχανισμός διάσωσης της Ευρωζώνης να μην μετονομαστεί.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι και ο κ. Ρέγκλινγκ, σε εσωτερικές συνομιλίες έχει ταχθεί επίσης υπέρ της διατήρησης του ονόματος ΕΜΣ (ESM). Υποστήριξε μάλιστα ότι η συντομογραφία ESM έχει καθιερωθεί στις χρηματαγορές ως σήμα κατατεθέν σταθερότητας, ενώ εκδίδει δικά του ομόλογα, τα οποία χαρακτηρίζονται με τις ανώτατες βαθμολογίες φερεγγυότητας.

Την ίδια ώρα, το Παρίσι, εκτιμώντας ότι οι πέντε από τους έντεκα μέχρι τώρα  Γενικούς Διευθυντές του ΔΝΤ προέρχονταν από την Γαλλία, τάσσεται και αυτό κατά της μετονομασίας του ΕΜΣ, για να μην …προσβάλλει το Ταμείο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.