Quantcast
Δεν υπάρχει έξαρσης της εγκληματικότητας λέει η Γεροβασίλη - slpress.gr
Να ακυρωθεί η σημερινή ψηφορορία ζητεί η Όλγα Γεροβασίλη

Σκοπιμότητα ώστε να πληγεί το κύρος της κυβέρνησης, διαβλέπει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, στις κατηγορίες περί γενικευμένης έξαρσης των φαινομένων βίας και ανοχής της κυβέρνησης, ενώ επισημαίνει ότι η αντιπολίτευση δραματοποιεί τα γεγονότα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγας Κεφαλογιάννη και της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η κ. Γεροβασίλη απέκρουσε με κατηγορηματικότητα τις σφοδρές επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης για ανοχή στα φαινόμενα βίας και έκανε λόγο για δραματοποίηση των γεγονότων με στόχο ένα σκηνοθετημένο αποτέλεσμα “τύπου Μπεν Χουρ” με απώτερο στόχο την ίδια την κυβέρνηση.

«Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν πραγματικά προβλήματα και περιστατικά. Αρνούμαι όμως, να δεχτώ αυτό που παρουσιάζετε και στη δημόσια συζήτηση: την Αθήνα σαν μια μία πόλη που όπου να ‘ναι καταστρέφεται ή τα πανεπιστήμια καταστρέφονται. Αρνούμαι να δεχτώ ότι είναι μια πραγματικότητα σαν να σκηνοθετούμε Μπεν Χουρ και δραματοποιούμε τα γεγονότα τόσο για να βγει το σκηνοθετημένο αποτέλεσμα», είπε η κ. Γεροβασίλη.

Η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από την πλευρά της έκανε λόγο για άρνηση εκ μέρους της υπουργού και της ίδιας της κυβέρνησης να παραδεχθεί την πραγματικότητα. Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, αυτή η συστηματική άρνηση παραδοχής της πραγματικότητας έχει ως αποτέλεσμα την έξαρση των φαινομένων βίας κυρίως στην πρωτεύουσα.

“Δεν θα εγκαταστήσουμε καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια”

Εξάλλου, η κ. Γεροβασίλη, απαντώντας στην Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΚΙΝΑΛ) για την ανομία στα πανεπιστήμια ανέφερε ότι με τον νόμο του 2017 υπάρχει σαφής διάταξη, με βάση την οποία το όποιο πλημμέλημα επισυμβεί εντός του πανεπιστημιακού χώρου, διώκεται “απλώς η αστυνομία δεν μπαίνει ελεύθερα”.

Κι όπως ανέφερε η ίδια κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τον νόμο, προσθέτοντας κατηγορηματικά: “Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λειτουργούμε και θα λειτουργήσουμε”.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού παρατήρησε ότι η κατάργηση του ασύλου δεν έλυσε τα προβλήματα, σημείωσε ότι την περίοδο που δεν υπήρχε άσυλο, υπήρχαν καταλήψεις, καταστροφές και παραβατικότητα και σχηματίστηκαν πολλές δικογραφίες για ναρκωτικά.

“Δεν είναι το άσυλο που μας προκαλεί πρόβλημα. Η ΕΛΑΣ, παρεμβαίνει πάντα όταν έχει την παραγγελία από τις πρυτανικές αρχές. Η παραβατικότητα δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την κατασταλτική δράση της αστυνομίας. Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με μεθοδικότητα τα προβλήματα αυτά.

Αιτήσεις συμμετοχής στις φετινές πανελλήνιες από παλιούς απόφοιτους

“Δεν θα εγκαταστήσουμε καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια. Στόχος μας να διασφαλίσουμε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συνεχίσει να λειτουργεί σε ένα καθεστώς ασφάλειας και ελευθερίας διακίνησης ιδεών”, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες περί παρεμβάσεων της πολιτικής ηγεσίας στη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, τονίζοντας ότι «κανένας δεν δένει τα χέρια της Αστυνομίας». «Επιχειρείται να εμφανιστεί ότι η πολιτική ηγεσία ενοχλεί τη φυσική ηγεσία να κάνει τη δουλειά της.

“Είναι απίστευτος μύθος. Ποιος θα το έκανε αυτό και γιατί; Ή η λογική που λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει εγκληματίες και δεν ξέρω τι ή ανθρώπους που θέλουν να επιβάλουν με βία τις απόψεις τους, άλλος ένας μύθος», είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κατέθεσε δε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αύξηση ελέγχων και συλλήψεων στην Αθήνα γύρω από τα πανεπιστήμια.

“Είναι αυτονόητο να συμβαίνει αυτό, από την στιγμή που υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας” είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.