Δεύτερη παρτίδα MiG-29 παραδόθηκαν στη Συρία

-

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις παρέλαβαν δεύτερη παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 από τη Ρωσία.

Πότε ακριβώς παραδόθηκε η πρώτη παρτίδα και από τι αποτελείτο παραμένει εντελώς ασαφές.

«Στο πλαίσιο της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Συρίας, η ρωσική πλευρά παρέδωσε τη δεύτερη παρτίδα προηγμένων και εκσυγχρονισμένων μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στη Συρία, κατά τη διάρκεια τελετής στη βάση Hmeimim», ανέφερε στρατιωτική πηγή στο κρατικό πρακτορείο SANA.

«Από την 1η Ιουνίου 2020, οι Σύριοι πιλότοι θα αρχίσουν να πραγματοποιούν αποστολές σε αυτά τα αεροσκάφη στον συριακό εναέριο χώρο», κατέληξε η πηγή.

Οι φωτογραφίες δείχνουν επίσης βομβαρδιστικά Su-24 καθ 'οδόν προς τη Συρία, αλλά δεν υπάρχει αναφορά ότι τέτοια αεροσκάφη είχαν επίσης δοθεί στις συριακές ένοπλες δυνάμεις

Συγκεκριμένα, τα βομβαρδιστικά Su-24 δεν φέρουν εθνόσημα, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να σημαίνει ότι επίσης παραδίδονται, αλλά αυτό παραμένει εικασία.

Υπάρχει, ωστόσο, αμφιβολία ότι η μεταφορά πραγματοποιήθηκε  ή αν ήταν κάλυψη πληροφοριών για τη γνωστή ιστορία του Μαΐου με την πτήση των αεροσκαφών Su-24M και MiG-29 μέσω του Hmeimim στη Λιβύη για τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης του Χαφτάρ.

Η συριακή ανακοίνωση ήρθε τέσσερις ημέρες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι παραδίδει τουλάχιστον 14 αεροσκάφη MiG-29 και Su-24 στη Λιβύη μέσω της Συρίας, όπου η Διοίκηση της Αφρικής των ΗΠΑ (AFRICOM) δήλωσε ότι ξαναβάφτηκαν πριν συνεχίσουν προς υποστήριξη των επιχειρήσεων Χαφτάρ εναντίον της κυβέρνησης στην Τρίπολη.

Ο διοικητής της AFRICOM χαρακτήρισε την κίνηση «σοβαρή κλιμάκωση».

Ο Βίκτορ Μποντάρεφ, βουλευτής που προηγουμένως ηγήθηκε της ρωσικής αεροπορίας, αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση είχε στείλει αεροσκάφη στη Λιβύη.

Εν τω μεταξύ, στις 3 Ιουνίου, η διαδικτιακή πύλη Fighterbomber δημοσίευσε φωτογραφίες της πτήσης, δείχνοντας τα MiG-29 και Su-24M να πετούν προς Συρία, ακόμα με τα εθνόσημα των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, σχολιάζοντας:

«Ελπίζω σε ένα νέο μέρος ότι αυτά θα εξυπηρετήσουν… οι σοβιετικές πολεμικές μηχανές των Κοζάκων δεν θα ντροπιαστούν και καθένας από αυτούς περιμένει τουλάχιστον άλλες χιλιάδες ώρες πτήσης» και ότι «δυστυχώς, όλα τα αεροσκάφη δεν χωρούσαν στη φωτογραφία. "

Ο αριθμός πτήσης "07 blue" προσδιορίζει μαχητικά MiG-29 (τύπος 9-13), τα οποία ανήκουν στο 116ο Κέντρο Εκπαίδευσης για Χρήση Μάχης του 185ου Κέντρου Κατάρτισης Μάχης και Εφαρμογών της Πολεμικής Αεροπορίας των Ρωσικών Αεροναυτικών Δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Βόλγα στην περιφέρεια του Αστραχάν, και αυτός είναι ακριβώς η βάση από την οποία τα MiG-29 και Su-24 πέταξαν στην αεροπορική βάση Hmeimim.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.